مواد لازم
- گوشت گوسفند 500 گرم
- نخود 1 ليوان
- لوبيا چيتي 1 ليوان
- لوبيا قرمز 1 ليوان
- جو 1 ليوان
- لوبيا سفيد 1 ليوان
- عدس 1 ليوان
- برنج 1 ليوان
- گندم 2 ليوان
- پياز داغ و كشك و نعنا مقدار لازم
آش دندوني
طرز تهيه : حبوبات را از روز قبل خيس دهيد و تا روز بعد چند بار آب آنها را تعويض كنيد.
نخود و لوبياها را داخل قابلمه بريزيد و بپزيد. گوشت را با پياز و مقداري پودر دارچين داخل قابلمه ديگري بريزيد و بپزيد تا نرم شود. در قابلمه ديگريعدس ، جو ، گندم و برنج را بريزيد و بپزيد.
مخلوط عدس ، برنج ، گندم و جو پخته را با حبوبات پخته مخلوط كنيد و بگذاريد آش جا بيفتد. سپس آب گوشت و گوشت پخته ريش ريش شده ، پياز داغ ، نعنا داغ و مقداري كشك را به آن اضافه و مخلوط كنيد. پس از چند دقيقه كه جوشيد آش را در ظرف بكشيد و سرو كنيد.
نكته : استفاده از نعنا داغ درون آش سليقه اي است. اين آش بر خلاف آش هاي ديگر سبزي ندارد ، استفاده از قلم گاو يا گوسفند آش را خوشمزه تر ميكند.
آش دنداني يا دندانك به مناسبت رويش اولين دندان كودك پخته ميشود. اعتقاد بر اين است كه اين آش در راحتي رشد دندان هاي كودك موثر است. به شكرانه رويش دندان كودك مقداري دانه غلات را پيش از شروع به كار براي پرندگان مي ريزند و براي كودك آرزوي سلامتي مي كنند.