طراحي لوازم دكوري و روشنايي
روشا رنجبر كه در رشته طراحي صنعتي تحصيل كرده، ۵ سال است كه با روشهاي خلاقانه و ابتكاري جديد لوازم دكوري، تزييني، اكسسوري و همچنين سبكهاي جديدي از روشنايي و Lighting را براي وجود نورپردازي متفاوت در محيطهاي داخلي روانه بازار كرده است. او كه سالهاي قبل كار طراحي مبلمان اداري انجام ميداده است، بر اساس نياز خودش به دنبال آباژوري متفاوت و خاص براي اتاقش همهجا را ميگردد. ولي همه آنچه وجود داشت، اشكال تكراري و غير جذابي بود كه او را قانع نميكرد. ناگفته نماند كه انواع خاص روشناييها با هزينه بالايي سفارش گرفته ميشدند. آنجا بود كه تصميم گرفت خودش دست به كار شود و اولين آباژور را با دوستش طراحي كرد و ساخت.
قبل از ادامه مطلب بهتر است با كاربرد لوستر، آباژور و روشنايي ها در دكوراسيون داخلي بيشتر آشنا شويد!
اين داستان سر دراز دارد
بعد از موفقيت در مرحله ساخت اولين آباژور، روشا به تنهايي ادامه راه را در پيش گرفت. اوايل كار جاشمعي كوچك، ديواري و آباژور بزرگ چوبي ساخته ميشدند. "خودم با چوب و ابزار كارهاي ساخت را انجام ميدهم و همه كار را خودم كردم. يك مدت در نجاريها ميگشتم و چوبهاي عجيب و غريبي پيدا ميكردم تا بتوانم با آنها آباژورهاي خاصي خلق كنم."
بعد از مدتي ساخت كارهاي چوبي، شايد كمي تكراري شدن كارها باعث شد خانم رنجبر تصميم ديگري بگيرد. "دوست داشتم با متريال جديدي كار كنم. دلم ميخواست فرمهاي متفاوت ديگري درست كنم. فرمهايي كه حالتهاي منحني، بدون زاويه و يا شكلهاي متفاوتي داشته باشد و فهميدم كه بايد با به سراغ متريال ديگري بروم." گذراندن دوره كوتاهي مجسمهسازي، او را به سمتي پيش برد كه حالا ميبينيم؛ استفاده از سيمان!
در طراحي روشناييهاي جديد، نور با مجسمههاي بتن تركيب شد. هدف او اين بود كه حجم، فرم و مجسمه را به عنوان الماني كاربردي در دكوراسيون خانهها بتوان وارد كرد. اكثر ما در طراحي داخلي خانههايمان از عناصر و احجام جديد، كمتر استفاده ميكنيم و روشنايي را به عنوان عنصري مهم براي دكوراسيون در نظر نميگيريم.
اگر مي خواهيد به مجسمه هاي لوكس علاقه منديد، مطلب ۱۰ مجسمه برنزي دكوري را از دست ندهيد!
لوازم دكوري از جنس سيمان
سيمان در طراحي هاي جديد، به خاطر خنثي بودن رنگ و سردياش انتخاب شده و چون فرم پذير است، ميتوان كار و احجام جالبي خلق كرد. روشا به دليل علاقه خود به حجم صورت انسان، سعي كرد از احجامي مانند مجسمه كاربردهاي ديگري هم بسازد. مجسمههايي بتني و سيماني كه از خودشان نور به محيط داخلي تزريق ميكنند، اثر هنري زيبايي براي دكوراسيون خانه است.
نكته جالبي كه در سبك مدرن روشنايي ديده ميشود، تركيب متريال است. استفاده از سيمان با فلز برنج يا مس كنار هم در اكثر كارها ديده ميشود كه تركيب جديد و جذابي است. ظاهر سخت بتني در كنار درخشش نور حسي جديد به فضاي دكوراسيون داخلي ميدهد. انتخاب فلز برنج كه تا حدي هم انعطافپذير است، به زمان ساخت كارهاي چوبي برميگردد. برش صفحاتي از برنج كه توسط خود خانم طراح انجام ميشود، حس و ردي از كار دست او درون كارهايش است كه ديگر شبيه توليدهاي انبوه صنعتي نيست.
مس و برنج در كنار طراحي هاي بتني
"هميشه دوست دارم از مواد و عناصر، استفادههاي متفاوتي كنم. قطعات مسي كه در شمعدانيها استفاده ميشوند، اتصالات لولهاي هستند كه در بيمارستانها براي لولههاي هوا و آب استفاده ميشوند چون زنگ نميزند. كاسههاي برنجي كه در كارها ميبينيد براي لوسترسازي استفاده ميشود."
اگر شما هم از طرفداران مس هستيد، با ظروف مسي دكوراسيون منزل خود را دگرگون كنيد!
لوازم دكوري ديگر
بعد از ساخت مجسمههاي نوري، اين صورتكهاي بتني به شكل گلدان استفاده شدند. جالب است بدانيد كه روشا رنجبرحتي ملات سيمان را هم خودش درست ميكند؛ ساخت قالب، قالب زدن، ريختن ملات درون آنها و برقكاري آباژورها كه جاي خود دارد!
سبك مدرن و مينيمال ساختههاي بتني، تركيب و هماهنگي آنها را در دكوراسيون داخلي خصوصاً منازل با رنگهاي ديگر راحتتر كرده است. "يكي از دلايلي كه دوست داشتم اين متريال را به خانه بياورم، اين است كه در خانهها كمتر از سيماناستفاده ميشود و شايد به نظر خيلي افراد ورود چنين مصالحي به فضاي داخلي عجيب باشد. استفاده از متريال به شكل غيرمتعارف برايم هيجانانگيز است."
ردي از خانه ايراني در لوازم دكوري
گردسوزها در نگاه اول ما را به ياد قديم و چراغهاي خانه مادربزرگ مياندازد. طراحي لوازم دكوري از نوع جاشمعيهاي گردسوزي مقداري قديمي و ايرانيتر است. اين سبك كار براي خانههاي سنتيتر و كمتر مدرن هماهنگي بيشتري ايجاد ميكنند. استفاده از برنج و مس در كارها هم حس آشناتري براي ما دارند."هدف اوليهام صرفاً اين نبود كه حتماً حس ايراني بودن در كارها به قيمتي كه به كار نخورد، حفظ شود."
زندگي ايراني در خانه ۵۰ ساله ناهيد به خوبي حس مي شود، آن را از دست ندهيد!
ساخته هاي بتني خلاقانه
براي طراح، ايده هاي خلاقانه استفادهكننده هم اهميت داشته است. "دوست داشتم اگر چيزي ميسازم خلاقيت استفادهكننده را هم تا حدودي تحريك كند. تا اينكه فقط براي مصرف مشخص استفاده شود." گلدانهاي مكعبي، پايههاي نگهدارنده و قطوري كه با نياز و سليقههاي مختلف كاربرد دارد، جايي براي گل، شمع و يا حتي ظرفي براي شكلات و شيريني هستند كه هميشه در ذهن ماندگار ميشود. وقتي كه شما براي استفاده از چيزي به مفهوم آن فكر كنيد و يا براي استفادهاي كه از آن داريد نقشههاي زيادي بكشيد، برايتان عزيزتر هم ميشود.
شايد برايتان معرفي عضوي متفاوت در مجموعه كوچك لوازم دكوري بتني هم جالب باشد؛ آباژوري فرفري كه از تعدادي سيم ظرفشويي ساخته شده و در واقع محصولي بازيافتي از وسايل دورريختني است.
پيشنهاد ما به شما اين است كه جاي گلدان هاي گل را خودتان بسازيد.