دوشنبه ۰۱ شهریور ۹۵ ۲۱:۳۹ ۶ بازديد
مواد لازم
- نخود و لوبيا 250 گرم
- گوشت با استخوان (كمي چرب) 1 كيلو
- برنج 1.5 كيلو
- سبزيجات (شامل خرش، نعناع و خلواش) به مقدار كافي
- پياز خرد شده 1 عدد
- كشك غليظ 2 ليوان
- نمك و فلفل
- نعناع و خرش ريز شده 2 قاشق جهت تزئين
- سير خرد شده 1 بوته
آش كشك مخصوص ماه رمضان
طرز تهيه: گوشت را تكه تكه كنيد و همراه نخود، لوبيا و پياز در زودپز بريزيد و بگذاريد تا با 3 ليوان آب بپزد.
سبزيجات را ريز خرد كنيد (تا تقريبا ساطوري شوند.) همراه با برنج و چند ليوان آب در قابلمه بپزيد. آبگوشت پخته شده، برنج و سبزي پخته را باهم مخلوط كنيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا كمي بجوشد تا آب جوش بيفتد.
نمك و فلفل را به آش اضافه كنيد. آش را از روي شعله برداريد و كشك را روي آن بريزيد. آش را در ظرف بكشيد. درون تابه با مقدار كمي روغن، سير و خرش را باهم تفت دهيد و داغ كنيد و روي آش را با آن تزئين كنيد.
نكته: اين آش معمولا در ماه مبارك ماه رمضان تهيه مي شود و مخصوص سفره افطار است.
خرش نيز نوعي سبزي مخصوص نواحي مازندران مي باشد و به صورت خشك وجود دارد.