مواد لازم
- نخود 175 گرم
- لوبيا قرمز 175 گرم
- گوشت چرخ كرده 500 گرم
- سبزي (شامل نعناع، تره، جعفري، گشنيز و خلواش) 1 كيلو
- پياز متوسط رنده شده 2 عدد
- كشمش 250 گرم
- هويج و چغندر 500 گرم
- قيسي 300 گرم
- آرد برنج 1 ليوان
- آبغوره 1 و 1/2 ليوان
- شكر 2 قاشق
- نمك و فلفل
آش قليه شمالي
طرز تهيه: حبوبات را كه از شب قبل خيس كرده ايد همراه با تقريبا 1 ليتر آب بپزيد. در حين پختن نخود و لوبيا، هويج و جغندر را تميز شسته و پوست بگيريد. سپس آنها را نگيني خرد كنيد. هنگامي كه حبوبات خوب پخته شدند، هويج و چغندر را به همراه نمك و فلفل اضافه كنيد.
سبزي ها را خوب ريز كرده و درون آش بيندازيد.
آرد برنج را با آبغوره حل كنيد و كم كم در آش بريزيد و به آرامي آش را هم بزنيد تا گلوله نشود. در يك كاسه پياز رنده شده را با گوشت چرخ كرده مخلوط كنيد. سپس نمك و فلفل به آن اضافه كنيد و مواد را كمي با دست تميز ورز دهيد. كوفته هاي كوچكي با دست درست كنيد و دانه دانه درون آش بيندازيد. اجازه دهيد تا آش خوب بجوشد.
كشمش و قيسي را در يك تابه با كمي روغن سرخ كنيد و تفت دهيد و سپس در آش بريزيد. سپس كمي شكر اضافه كنيد. اجازه دهيد تا آش كمي جوش بزند. سپس اش را مي توانيد از روي حرارت برداشته و با نعناع روي آن را تزئين كنيد.