مواد لازم
- گوشت قرمز 500 گرم
- گندم 1 ليوان
- عدس 2 ليوان
- نخود 1 ليوان
- لوبيا چيتي 1 ليوان
- برنج 1 ليوان
- سبزي آش 1 كيلوگرم
- ترخون 5 قاشق غذاخوري
- پياز 5 عدد
- كشك و نعنا مقداري
آش شله قلم كار
طرز تهيه : از شب قبل گندم ، عدس ، نخود و لوبيا را خيس دهيد ( در اين مدت آب حبوبات را چند بار تعويض كنيد تا نفخ حبوبات از بين برود ). پيازها را خلالي خرد كنيد و با مقداري روغن تفت دهيد تا نرم شود سپس كنار بگذاريد.
گندم را داخل قابلمه اي بريزيد و چند ليوان اب اضافه كنيد و بگذاريد حدود 2 ساعت بپزد تا نرم شود. نخود و لوبيا را نيز داخل قابلمه ديگري بريزيد و چند ليوان آب اضافه كنيد و روي حرارت قرار دهيد تا بپزند و نرم شوند.
گوشت را خرد كنيد و همراه با 1 پياز ، چند حبه سير و چند ليوان اب داخل قابلمه اي بريزيد و 1 ساعت روي حرارت متوسط قرار دهيد تا بپزد و نرم شود ( ميتوانيد مقداري چربي هم به گوشت اضافه كنيد تا آش خوشمزه تر شود ) ؛ پس از پخت گوشت را ريش ريش كنيد و اب گوشت را صاف كنيد و براي آش كنار بگذاريد.
عدس و برنج را داخل قابلمه اي بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا بپزند و نرم شوند. سبزي آش را ساطوري كنيد ( ريز خرد كنيد ) و همراه با ترخون به مواد اضافه نماييد و پس از 30 دقيقه گندم و نخود و لوبياي پخته ، نصف پياز داغ ، گوشت ريش ريش شده ، آب گوشت ، نمك و فلفل سياه را به آن اضافه نماييد.
به مقدار لازم آب جوش اضافه كنيد ( آنقدر آب اضافه كنيد كه بتوانيد مواد را به راحتي هم بزنيد ) سپس حرارت را ملايم كنيد و در قابلمه را ببنديد و حدود 2 – 3 ساعت اجازه دهيد اش جا بيفتد. اش را در ظرف بكشيد و همراه با پياز داغ و نعنا داغ و كشك تزيين و سرو كنيد ( ميتوانيد چند قاشق كشك با اش مخلوط كنيد ).
نكته ها : اين اش بسيار خوشمزه گزينه اي مناسب براي سفره هاي افطار و نذري است. هرچه پياز داغ آش بيشتر باشد آش خوشمزه تر ميشود. سبزي آش شله قلمكار تركيبي مساوي از جعفري ، اسفناج ، گشنيز ، شويد ، نعناع ، ريحان و مرزه است.