مواد لازم
- گندم 2 ليوان
- جو 1 ليوان
- باقلا 1 ليوان
- برنج 5 قاشق غذاخوري
- پياز 3 عدد
- سير 10 حبه
- سبزي اش ( جعفري ، تره ، گشنيز ، اسفناج ) 300 گرم
- چغندر 2 عدد
- نعنا خشك و كشك مقدار لازم
آش گندم و جو
طرز تهيه : گندم و جو را از شب قبل با چند ليوان اب خيس دهيد. سبزي آش را تميز كنيد و بشوييد ، سپس با چاقو ساطوري كنيد ( ريز خرد كنيد ).
داخل قابلمه چند ليوان آب بريزيد ، گندم و جو را اضافه كنيد و روي حرارت متوسط قرار دهيد تا آب به جوش بيايد. پس از ايكه آب به جوش آمد برنج شسته را اضافه كنيد. حرارت را ملايم كنيد و اجازه دهيد مواد به ارامي بپزند ( اگر در طول پخت آش اب نياز بود ميتوانيد آب جوش اضافه كنيد ).
پيازها را خلالي خرد كنيد و با مقداري روغن تفت دهيد تا نرم شوند. سپس سيرهاي خرد شده و سبزي هاي ساطوري شده را اضافه كنيد و چند دقيقه تقت دهيد و پس از اينكه گندم و جو پختند به آش اضافه كنيد.
چغندرهاي قرمز و باقلاها را جداگانه بپزيد و همراه با 2 قاشق غذاخوري كشك به مواد ديگر اضافه كنيد ( اين مواد را 30 دقيقه آخر كار اضافه كنيد ). پس از 30 دقيقه آش را در ظرف بكشيد و همراه با نعنا داغ ، كشك و پياز داغ تزيين و سرو كنيد.
نكته ها : اين اش گوشت ندارد اما اگر دوست داشتيد ميتوانيد كمي گوشت قرمز را جداگانه بپزيد و ريش ريش كنيد و همزمان با اضافه كردن سبزي ها اضافه نمائيد.
براي تهيه نعنا داغ كمي نعناي خشك را با مقداري روغن 1 دقيقه تفت دهيد ؛ سبزي هاي آش شامل تركيبي مساوي از جعفري ، تره ، گشنيز و اسفناج است اما اگر اسفناج در دسترس نبود از برگ چغندر هم ميتوانيد استفاده كنيد.